петък, май 11, 2007

21 - 22.06.2006 - Дни на Микрософт...

Отвори ми се възможност да се разходя към София. Дни на Микрософт 2006, пък и да се видя с Катя... На сайта за регистрация имаше кратко описание как да се стигне до кино Арена, но ако бяха сложили една малка карта щеше да е още по-добре. Намерих киното, доста добре са го направили. Екранът е внушителен, бяха го вързали към компютър ( Представата за един НФС или Ънриал на този екран направо ме изпоти по гръбнака ) а от басите цялата седалка вибрираше. Регистрирахме се, лепнаха ни по една точка и почнаха лекциите.

Първи отговорника на фирмата в България обясни, че са точни и яки пичове, какви продукти пускат и ще пускат занапред, малко остана да се разтанцува и разскача по сцената като оня другия идиот, дето викаше, че обичал тази компания. След него някакъв министър или директор на агенция (ДАИТ ?) обясни, че нищо не правили в тая агенция, пък много искали. След тях една девойка излезе да се кефи на вистата, какво толкова и се кефи не разбрах 99 % от нещата дето ги показа си ги има още в хр-то... Новото са красотите, дето другите операционни системи ги имат от край време. Както и да е, стана 11, а имах уговорка с жената да се видим по обяд и напуснах обекта.

С Катя се срещнахме в нейния квартал, хапнахме в движение някакви мазнотии (много мразя така) и отидохме на Витоша. Времето долу беше чудесно, горе ветровито и гърмежно, облаци захлупени отвсякъде, а аз по потник и сандали... Стигнахме Академик, хапнахме ябълките, отказахме се от Черни връх и поехме надолу към слънчевите поля. И на отиване и на връщане засичахме маршрутки и автобуси в последния момент. Голям късмет извадихме него ден.
Майката на Катя беше направила баница... Много яка баница, много върви с кисело мляко, много я ядох... На автогарата имаше изненада. Автобуса не стигна за всички желаещи да се приберат по къщята, наложи се да докарат втори, че и той се напълни. Изглежда е имало концерт на Депеш или нещо подобно. Тръгнахме в 1 от София, към 6 сутринта си бях вкъщи и направо на работа. Мислех следващия ден да спя, то пък едни бири се отвориха на митака, австралийците опънаха съседите от хърватска и пак си легнах в малките часове. Ще почивам като се гътна...

Няма коментари: